woensdag 15 mei 2013

Gelukkig leven met minder geld


"Geld" het is makkelijk als je het hebt, maar het is geen garantie voor geluk. Er zijn ook miljonairs die helemaal niet gelukkig zijn en mensen met een laag inkomen die ondanks hun belabberde financiƫle situatie toch waarderen wat ze hebben en gelukkig zijn. Ok geldzorgen zijn niet fijn, maar wie zegt dat er per definitie geen oplossing voor te vinden is. Zou er dan echt niemand zijn die je niet zou willen of kunnen helpen? De hulp kan aangeboden worden door familie, vrienden of humanitaire organisaties zoals bijvoorbeeld: Humanitas, Stichting Leergeld, e.d.

Ze hoeven je geen honderden euro's toe te stoppen of je rekeningen te betalen. Tja, dit zou natuurlijk wel makkelijk zijn, maar het merendeel van de meeste mensen houdt ook weer niet zoveel geld over dat ze anderen financieel kunnen ondersteunen.

De hulp kan ook in kleine beetjes worden gegeven door meerdere mensen. De een geeft je elke week een brood, de andere wat kleding voor kinderen die voor hun kinderen weer te klein is. Misschien zijn er mensen die makkelijk eten weggooien, maar als ze de prakjes die in de pan overblijven voor jou willen bewaren dan heb jij weer een maaltijd voor een dag.

Heb je geen geld voor een computer met internet? Misschien mag je van iemand anders de computer af en toe eens gebruiken. Hetzelfde geldt ook voor een auto. Moet je ergens naar toe met de auto en heb je er zelf geen, dan is er vast wel iemand die bereid is om je even te brengen en te halen.

Als iemand je hulp geeft, bedank je ze uiteraard. Je kunt ze ook bedanken in de vorm van hulp. Help ze bijvoorbeeld met klusjes in huis, help in de huishouding of pas op hun kinderen. Zij hebben misschien tijd tekort en jij hebt wellicht tijd over.

Mocht het je af en toe teveel worden, praat dan met een goede vriend, kennis of hulpverlener hierover. Er zijn echt mensen die naar je willen luisteren en je willen steunen op dat moment. Dat luisterend oor en die morele steun houd je op de been en geeft je weer kracht om vooruit te kunnen komen.

Gebruik je inspiratie en creativiteit. Als het moet kun je echt met veel minder rondkomen dan je denkt.

Bezoek de website www.spingleven.nl eens. Daar vind je leuke en nuttige informatie over rondkomen met minder geld. En je kunt er ook gratis E-books downloaden.

Nog een laatste tip:

"Als jij aardig bent voor een ander, is een ander dit ook voor jou. Pluk hier de vruchten van in slechte tijden!"






Geen opmerkingen:

Een reactie posten